It is currently Thu Nov 21, 2019 7:53 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Before posting a bug report or a feature request, search the forum for an older post on the same topic. If you are reporting a crash, try capturing a crash dump. You can find instructions here: How to capture crash dumps



Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Jun 01, 2013 11:57 am 
Offline

Joined: Sat Jun 01, 2013 11:54 am
Posts: 46
Hello!
I'd like to report that I can't start a program, that appears on the recent programs list. I only get a sort of tools submenu, but I can't start the main program from here.
There's no problem with starting the program from quick search.

(Copied from SF, because I realized that this is the new place for bug reports)


Attachments:
cs-issue.png
cs-issue.png [ 18.31 KiB | Viewed 11180 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jun 01, 2013 12:07 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5352
Ok, so you mean you get a jumplist tasks section but clicking the main icon doesn't start the program from the Start Menu?

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jun 01, 2013 1:14 pm 
Offline

Joined: Sat Jun 01, 2013 11:54 am
Posts: 46
That popup menu has an entry for the main program separate from the rest (under them with the unpin option)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jun 01, 2013 1:20 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
What happens if you click on the Dxtory text?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jun 01, 2013 1:51 pm 
Offline

Joined: Sat Jun 01, 2013 11:54 am
Posts: 46
Ivo wrote:
What happens if you click on the Dxtory text?

You mean the one next to the blue icon? Nothing. If I hover the submenu comes up, but clicking doesn't do anything.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jun 01, 2013 2:21 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
Show me what you get when you right-click on it.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jun 01, 2013 5:08 pm 
Offline

Joined: Sat Jun 01, 2013 11:54 am
Posts: 46
Ivo wrote:
Show me what you get when you right-click on it.


Attachments:
cs-issue2.png
cs-issue2.png [ 14.13 KiB | Viewed 11174 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jun 01, 2013 5:14 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
Unfortunately that means nothing to me :( I don't even recognize the language.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jun 01, 2013 7:47 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5352
From your screenshot, it looks like it is the jumplist (that submenu is called the jumplist). After pinning the program to the taskbar, are you able to start the program by clicking the command under the "Tasks" (Feladatok) section from the taskbar jumplist?

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Jun 02, 2013 3:06 am 
Offline

Joined: Sat Jun 01, 2013 11:54 am
Posts: 46
Ivo wrote:
Unfortunately that means nothing to me :( I don't even recognize the language.


It's pretty much the same as other items except the topmost which means open is greyed out. (Curiously the second - which is something like: open file containing folder- is always greyed out. )


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Jun 02, 2013 3:07 am 
Offline

Joined: Sat Jun 01, 2013 11:54 am
Posts: 46
GauravK wrote:
From your screenshot, it looks like it is the jumplist (that submenu is called the jumplist). After pinning the program to the taskbar, are you able to start the program by clicking the command under the "Tasks" (Feladatok) section from the taskbar jumplist?

It's not there. As I said it was separate from those.
(I didn't mention it before but I'm on win8x64)

PS:
If I try to change the language Classic Start menu says to right click on the button and click exit. The option doesn't exist.

Stopping the start menu service and killing the process also doesn't work. So at this point I don't see a way to restart it without restarting the OS.
It would be nice if the program provided option the restart automatically when I changed the language. (Maybe it would useful in the start button context menu too.)


Attachments:
cs-issue3.png
cs-issue3.png [ 5.64 KiB | Viewed 11162 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Jun 02, 2013 4:15 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5352
It looks like the "Open" item is greyed out in its context menu, which is why it isn't starting. I have no idea why the first 2 items are greyed out in the context menu. Also, what I meant was, does clicking Dxtory (the item just above "Unpin") in this jumplist picture start the program? Or it does nothing? Since the program starts from search, the jumplist may be gotten corrupt.



To exit the menu, there is an "Exit" item when you right click the Start button. If it is missing, it must be disabled. Check in the Start Menu Settings -> All Settings -> "Context menu" tab that "Enable Exit" is enabled. Another way to exit is C:\Program Files\Classic Shell\ClassicStartMenu.exe -exit

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Jun 02, 2013 5:00 am 
Offline

Joined: Sat Jun 01, 2013 11:54 am
Posts: 46
GauravK wrote:
It looks like the "Open" item is greyed out in its context menu, which is why it isn't starting. I have no idea why the first 2 items are greyed out in the context menu. Also, what I meant was, does clicking Dxtory (the item just above "Unpin") in this jumplist picture start the program? Or it does nothing? Since the program starts from search, the jumplist may be gotten corrupt.



To exit the menu, there is an "Exit" item when you right click the Start button. If it is missing, it must be disabled. Check in the Start Menu Settings -> All Settings -> "Context menu" tab that "Enable Exit" is enabled. Another way to exit is C:\Program Files\Classic Shell\ClassicStartMenu.exe -exit


Huh. apparently the problem is that "Enable Windows Explorer" works erroneusly. It not only disables the "open file containing folder" option but also opening the program in this case.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Jun 02, 2013 5:35 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5352
Ah. That's a bug. Thanks for reporting! It's supposed to disable "Open" for regular folders but not for program shortcuts with jumplists.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.