It is currently Wed May 05, 2021 5:54 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Please, keep discussions on topic and in the right forum. The start menu topics go into the Classic Start Menu forum, etc. This makes it easier for people to locate topics they are looking for.
If you get a satisfactory response to your question, please mark the topic as "solved". Click the green √ button in the bottom-right of the post.



Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Dec 19, 2013 5:29 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Dec 14, 2013 11:20 am
Posts: 33
Hi, is there any way to press the power button to lock the screen?

In power options I can only choose between Shut Down, Sleep or Hibernate.

Thank you very much!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Dec 19, 2013 8:56 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5355
Which style of the menu are you using and do you have any Group Policies enabled that will hide Lock? Lock is always available in both styles of the menu. A screenshot would be nice of where you want to press to lock the system.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Dec 19, 2013 8:58 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
I think rambomhtri means the hardware power button. Classic Shell is not in control of that button's behavior.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Dec 19, 2013 9:02 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Dec 14, 2013 11:20 am
Posts: 33
Yeah, I mean the hardware button


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Dec 19, 2013 9:06 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5355
Unfortunately no, that is a Windows setting. But you could press Win+L to quickly lock.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Dec 19, 2013 10:32 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Dec 14, 2013 11:20 am
Posts: 33
wow, THANKS, that's what I wanted!! Thanks :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Jan 02, 2014 1:00 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 02, 2014 12:53 pm
Posts: 2
And what about through CS? Is it possible to replace the start menu shutdown button for sleep or hibernate?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Jan 02, 2014 2:13 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
Yes, Classic Shell can replace what the shutdown button does in the start menu. It cannot replace what the hardware power button on your PC does.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Jan 03, 2014 10:21 am 
Offline

Joined: Thu Jan 02, 2014 12:53 pm
Posts: 2
Ivo wrote:
Yes, Classic Shell can replace what the shutdown button does in the start menu. It cannot replace what the hardware power button on your PC does.

Thanks! Found it. For those looking, right-click start icon -> settings -> main menu tab -> shutdown command.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.