It is currently Fri Dec 15, 2017 5:14 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Please, keep discussions on topic and in the right forum. The start menu topics go into the Classic Start Menu forum, etc. This makes it easier for people to locate topics they are looking for.
If you get a satisfactory response to your question, please mark the topic as "solved". Click the green √ button in the bottom-right of the post.



Post new topic Reply to topic  [ 438 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
Author Message
PostPosted: Fri Sep 04, 2015 10:58 am 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
I am a disabled person I put on Windows classic shell on Windows 10 to change my star menu to a classic look am looking for someone to help set up windows classic shell up in Windows 10 can you help me please ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Sep 04, 2015 11:08 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5340
What kind of help do you need? If you installed Classic Shell, it will ask you for the style of the Start Menu - click on the image of the style you want to use and click OK and you can use the Start Menu right away. To access any settings again, you can right click the Start button.

Every setting is explained by tooltip help. Hover over a setting to see the help. On the Customize Start Menu tab, you can change what items show in the right column of the Start Menu. The rest of the settings are quite advanced, you don't necessarily have to set them.

To search for a setting related to the Start Menu, open its settings and use the search box at the top of the settings window.

To search for Windows settings, type directly in the Start Menu search box.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and Classic Shell tester.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Sep 04, 2015 11:15 am 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
GauravK you asked What kind of help do you need? setting it up like W7 or W8 on the start menu if you could post screenshots of the best classic look like on W7 or W8 it would be easier to set up for me get back to me please


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Sep 04, 2015 11:46 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5340
When you install Classic Shell, you will get a dialog like this:

Click Windows 7 style there and then click "Select skin...". Then pick "Windows Aero" from the drop down and click OK.

This is as Windows 7-like as you can get it. However, the user interface of Windows 10 has changed a lot from Windows 7. You can't make it like Windows 7. Many settings are moved to the Settings app and the apps and notification area/tray applets are completely different.


Attachments:
CSMDialog.jpg
CSMDialog.jpg [ 71.34 KiB | Viewed 20661 times ]

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and Classic Shell tester.
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Sep 04, 2015 11:55 am 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
GauravK are their any other setting to make it up like W7 post screenshots please


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Sep 04, 2015 11:58 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5340
With Classic Shell, you get a Start Menu like Windows 7. However the rest of the UI will be considerably different from Windows 7. No way to change that unless you move back to Windows 7.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and Classic Shell tester.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Sep 04, 2015 12:09 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
GauravK the setting in your post the screenshot of W7 style could you post a screenshot how you did it I can not get mine like you have it please


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Sep 04, 2015 12:50 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1847
Right click the start button and select 'settings' then check 'windows 7 style' and hit OK


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Sep 04, 2015 12:58 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
Jcee any other settings needed ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Sep 04, 2015 1:13 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1847
That should be all that's needed to get reasonably close to windows 7's style (it actually defaults most the settings towards that anyways)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Sep 04, 2015 1:18 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
Jcee thanks


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Sep 04, 2015 1:32 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
Help I can not get GauravK screenshot look in W10 using windows shell get back to me please


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Sep 04, 2015 1:42 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1847
My steps assume classic shell is running, have you installed it? If-not install it from http://www.classicshell.net/downloads/latest
Run the file, select next/yes until its installed, then click on the new button in the bottom left of your screen


What do you see when you right click the button on the bottom left? are you using a mouse?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Sep 04, 2015 1:50 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
I get all bright blue nothing like the screenshot any fixes ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Sep 05, 2015 12:11 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1847
Blue screen? Is the below what you are referring to? If-not Maybe a screenshot will clear this matter up, if you could post it?
Also on what step is the screen coming up, when you install, when you try to click the button?



Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 11:04 am 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
is their a Windows 7 skin for Windows Classic Shell ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 12:05 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5310
Yes, it is called "Windows Aero"


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 12:15 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
"Windows Aero" like Windows 7 skin for Windows Classic Shell ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 12:20 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5310
The name of the Classic Shell skin that looks closest to Windows 7's build-in start menu is called "Windows Aero". You can select it from the "Skin" tab in the settings.
It works best when combined with the "Windows 7" start menu style from the "Start Menu Style" tab.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 12:31 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
How do I make a screenshot to show you my Aero look


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 1:05 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1847
press Windows + PrtScn on your keyboard. Windows 8.1 and Windows 10 will store the screenshot in the Pictures library, under Screenshots.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 1:17 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
How do I post to the forum a screenshot ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 2:49 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1847
When you are replying, below the part you type there is a button labeled 'choose file' select your file and hit submit


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 2:59 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
How do I get this look


Attachments:
Capture.JPG
Capture.JPG [ 64.3 KiB | Viewed 20506 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 3:01 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5310
Use the "Windows 8" skin. It is not exactly the same but very close.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 3:12 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
Could you add a Windows 7 skin ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 3:20 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5310
The Windows 7 skin is called "Windows Aero".


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 3:23 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
The Windows 7 skin is called "Windows Aero".what is the difference from Windows 8 skin ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 3:26 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5310
One is rounded the other has sharp corners. Try all the skins and pick the one you like best.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 3:37 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
Could you add a Windows 7 skin from some where ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 3:39 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5310
I'm sorry, but I literally have no idea what you are asking.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 3:42 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
Could you download Windows 7 skin from another site ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 3:45 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5310
Why? Does not "Windows Aero" skin work for you? Windows Aero is the only skin that is designed to make your start menu look like Windows 7.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 3:53 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
How do I add this screenshot start menu in this link https://www.stardock.com/products/start10/


Attachments:
Capture.JPG
Capture.JPG [ 64.3 KiB | Viewed 20492 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 3:58 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1847
Save this file
right click your start button, and select backup then Load from XML
Browse to this file and select it.
That should make your start menu as close to the screenshot as possible


Attachments:
Menu Settings.xml [9.95 KiB]
Downloaded 379 times
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 4:37 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
Could you post a screenshot of theses directions


right click your start button, and select backup then Load from XML
Browse to this file and select it.
That should make your start menu as close to the screenshot as possible


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 4:54 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1847
Here


Attachments:
Screenshot (5).png
Screenshot (5).png [ 191.14 KiB | Viewed 20464 times ]
Screenshot (3).png
Screenshot (3).png [ 56.14 KiB | Viewed 20464 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 5:06 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
Do I load this from my download directory


Attachments:
load XML.JPG
load XML.JPG [ 11.34 KiB | Viewed 20463 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 5:07 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1847
yes load that and hit OK


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 5:22 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
Do this


Attachments:
load XML.2 JPG.JPG
load XML.2 JPG.JPG [ 32.15 KiB | Viewed 20458 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 5:57 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1847
Yup browse to your install directory and run that file (or just restart your computer and it should run automatically)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 6:06 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
I did it some questions first

1 Could you change green color

2 Could you change start icon button


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 6:16 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1847
Sure if you want me to change it, what color would you like?
also what button do you want, windows 7?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 6:21 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
yes I want to change color

what button Windows 7

where do I do both at ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 6:28 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1847
To change the button, download the image from this post; then right click the start button and select settings. Then near the bottom check 'replace start button' click custom, and pick image then browse to the file you just downloaded from here.

For the colors go to the settings page type 'color' then change the bottom 2 settings (menu glass color, and Taskbar color)


Attachments:
Windows 7.png
Windows 7.png [ 47.16 KiB | Viewed 20449 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 6:39 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
Everyone please for give me I am a disabled person if you could any directions you give me like theses please post screenshots easier for me to get please


To change the button, download the image from this post; then right click the start button and select settings. Then near the bottom check 'replace start button' click custom, and pick image then browse to the file you just downloaded from here.

For the colors go to the settings page type 'color' then change the bottom 2 settings (menu glass color, and Taskbar color)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 6:45 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1847
Here


Attachments:
Screenshot (9).png
Screenshot (9).png [ 326.25 KiB | Viewed 16462 times ]
Screenshot (10).png
Screenshot (10).png [ 60.74 KiB | Viewed 20449 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 6:52 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
let me start with adding the color and see if I can work it ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 6:56 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1847
ok


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 6:57 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 04, 2015 10:48 am
Posts: 233
I did it worked for the color ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 438 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.