It is currently Wed Aug 12, 2020 8:28 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Please, keep discussions on topic and in the right forum. The start menu topics go into the Classic Start Menu forum, etc. This makes it easier for people to locate topics they are looking for.
If you get a satisfactory response to your question, please mark the topic as "solved". Click the green √ button in the bottom-right of the post.



Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Nov 15, 2019 1:20 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 08, 2018 11:51 am
Posts: 2
Not sure, but I think I might be experiencing some sort of issue caused by classic shell (most likely, hence why I chose this forum) or CSM. It happens under unknown circumstances and causes the taskbar and title bars to stop responding until I restart Windows... and thus the only way I know to get any sort of troubleshooting information about it (ideally a workaround) would be to restart various programs that might be causing the problem, one of which is this one. How can I do that? Is there a line I can run in Command Prompt/Run to force classic shell to unload/reload?
(I can get around Explorer being unresponsive as described; got AutoHotkey and a few other things that might allow me to invoke a batch so that part isn't a problem)


As an aside, I tried searching "restart" in this forum before posting this, but apparently the word is too common. If that's not intentional (and frankly, if it were me, I would consider that definition of "common" to be too liberal. More results are generally better than none), I suggest an admin take a look at this article I found on phpBB's forums:
https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=1441385


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Nov 19, 2019 9:50 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1990
sadly this forum is basically in stasis, the classic shell project has been abandoned for 2 years now :P
open shell is the spiritual sucessor, but i dont think they do many updates either


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Dec 13, 2019 1:43 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 08, 2018 11:51 am
Posts: 2
Understandable, but dead or not, I can at least hope for an answer right?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Dec 15, 2019 8:22 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1990
Oh sorry I know you can right click the start button and select 'exit' to close that component of classic shell. then you have to run classic shell again Do this by navigating to its install directory (default is C:\Program Files\Classic Shell) and running ClassicStartMenu.exe

As for an automated way; Running (assuming default classic shell install directory)
"C:\Program Files\Classic Shell\ClassicStartMenu.exe" -exit
will exit classic shell
and Running
"C:\Program Files\Classic Shell\ClassicStartMenu.exe"
will load classic shell back up


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.