It is currently Tue Sep 26, 2017 7:41 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Please, keep discussions on topic and in the right forum. The start menu topics go into the Classic Start Menu forum, etc. This makes it easier for people to locate topics they are looking for.
If you get a satisfactory response to your question, please mark the topic as "solved". Click the green √ button in the bottom-right of the post.



Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 3:45 am 
Offline

Joined: Wed Sep 13, 2017 3:34 am
Posts: 3
Hi,
I'm running Windows 7 x64 and I've installed classic shell a long time ago for only 1 reason: Having the file size in the status bar! and that's all I need. It worked fine for many months but recently, I don't see the status bar file sizes anymore and when I right click on any part in the toolbar of any explorer window, I see the "Classic Explore Bar" option dimmed (not clickable) - Screen Shot below. I uninstalled the program completely with the help of the "ClassicShellUtility.exe" to make sure I uninstalled it completely, then restarted, then installed again but still nothing! (P.S. when I install, I only choose the Classic Explorer component)


Attachments:
sshot-2017-09-13-[1].jpg
sshot-2017-09-13-[1].jpg [ 145.04 KiB | Viewed 182 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 4:11 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5285
Follow these steps: http://classicshell.net/faq/#explorer_toolbar

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and Classic Shell tester.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 8:08 am 
Offline

Joined: Wed Sep 13, 2017 3:34 am
Posts: 3
Gaurav wrote:


Thank you very much. All is working as before! I'm not really sure what disabled these in IE. I had 'em enabled before. May be Windows updates are the culprit. Who knows!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 8:49 am 
Offline

Joined: Wed Sep 13, 2017 3:34 am
Posts: 3
1 issue I wanna talk about regarding the file size units. I searched for *.mp4 just to see the total size of this video format which is spread all over my D: partition and Classic Explore reported 592 MB+
while me right clicking the same files, I got 11.9 GB from Windows!! 592 MB+ doesn't tell me much about file sizes. Is this a bug or what? Can I have the same units used by Explorer in the status bar?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 8:56 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5285
Classic Shell does not calculate the reported value. It is all done by Explorer. Classic Shell merely shows it. For large files, Explorer takes time to calculate the size. If you check your 11.9 GB file again after a while, it should show the full size. You might be using a hard disk drive. On an SSD, the size calculation is almost instant.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and Classic Shell tester.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.