It is currently Mon Dec 11, 2017 6:17 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Please, keep discussions on topic and in the right forum. The start menu topics go into the Classic Start Menu forum, etc. This makes it easier for people to locate topics they are looking for.
If you get a satisfactory response to your question, please mark the topic as "solved". Click the green √ button in the bottom-right of the post.



Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Oct 19, 2017 10:44 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 07, 2017 7:59 am
Posts: 6
Hello,

I have implemented Classic Start Menu on a Windows Server 2016 Terminal Server.
Classic Start Menu has been setup through Group Policy. (ADMX-Template)

I start a session through RDP and as soon as the session is loaded and I have control, I click the start-button and the start menu opens.
I think there are still some windows logon tasks running, which take over the focus, and the start menu closes. I have to press the start-button again and the start menu opens.
Again some tasks are running and the start menu closes. After some seconds everything is loaded and then everything is fine.

I think this is normal behavior and everybody has this issue, but I still wanted to ask, if there is a possibility to improve the user experience?

Thank you


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Oct 20, 2017 7:29 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5340
If the remote computer has many tasks set to run at logon or startup, I think it's normal if some of them are stealing focus as you just log in to your session. Just wait for a few seconds.

If you can identify which apps or tasks are doing this and they are not necessary, you can disable them. SysInternals AutoRuns would be the best tool to show you everything in detail: https://docs.microsoft.com/en-us/sysint ... s/autoruns

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and Classic Shell tester.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Oct 20, 2017 11:25 am 
Offline

Joined: Thu Sep 07, 2017 7:59 am
Posts: 6
Hello,

thank you for the answer.

Well, I know that.
I thought about settings like:

- Auto-start delay (http://getadmx.com/?Category=ClassicShell&Policy=IvoSoft.Policies.ClassicStartMenu::CSM_AutoStartDelay&Language=en-en)
- Delay loading of icons (http://getadmx.com/?Category=ClassicShell&Policy=IvoSoft.Policies.ClassicStartMenu::CSM_DelayIcons&Language=en-en)

I wanted to know, if they would be suitable for the mentioned issue.
Perhaps anybody could share some experience.

At least the delevoper should know, why he has implemented these settings ...

Thank you


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Alexa [Bot] and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.