It is currently Tue Dec 12, 2017 7:24 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Please, keep discussions on topic and in the right forum. The start menu topics go into the Classic Start Menu forum, etc. This makes it easier for people to locate topics they are looking for.
If you get a satisfactory response to your question, please mark the topic as "solved". Click the green √ button in the bottom-right of the post.



Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Oct 18, 2017 6:43 am 
Offline

Joined: Wed Oct 18, 2017 6:37 am
Posts: 2
I just installed classic shell on a windows 7 machine and it appears as if it's not working at all. I see it running in task manager and it's set to run at startup but any changes I make do not appear to work. For example, I changed the start menu to a single column and the classic skin and it still shows the windows 7 2 column one. The machine I installed did have some local group policies that did similar things but even if I disable them all and reboot it still doesn't work. Are there any requirements or other pieces of software that I might need for classic shell to run that may not be installed? Or can someone tell me how classic shell works in order to for me to troubleshoot what is going on-for example does it keep a configuration file somewhere that might have issues or does it change the microsoft settings in the registry or something else? Any help would be appreciated.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Oct 18, 2017 9:13 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5340
Right click the Start button. Do you see a Settings item? Click it and go to the Controls tab (if Show all settings is checked, otherwise it's the Basic Settings tab). On the Controls tab, make sure "Left click opens" and "Windows key opens" are both set to "Classic Start Menu". Click OK to save settings.

Classic Start Menu's EXE injects a DLL into the Explorer.exe process, that is how it works. This is done automatically when Explorer.exe loads. You can also run the Start menu manually by executing C:\Program Files\Classic Shell\ClassicStartMenu.exe (in case it doesn't auto-start).

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and Classic Shell tester.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Oct 19, 2017 9:45 am 
Offline

Joined: Wed Oct 18, 2017 6:37 am
Posts: 2
excellent-that did the trick-thank you so much for your help!!!


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.