It is currently Mon Aug 03, 2020 10:29 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Please, keep discussions on topic and in the right forum. The start menu topics go into the Classic Start Menu forum, etc. This makes it easier for people to locate topics they are looking for.
If you get a satisfactory response to your question, please mark the topic as "solved". Click the green √ button in the bottom-right of the post.



Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Aug 03, 2015 10:29 am 
Offline

Joined: Mon Aug 03, 2015 10:20 am
Posts: 4
Can I use ClassicShell to change my start button, but not the start menu?

I'm on Windows 10, and the start button is way too small!


So, is there a way to just change the icon with ClassicShell?

Thanks!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Aug 03, 2015 10:37 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5353
Yes. Check the option "Replace Start Button" and pick an image of your choice. There are many Start buttons in our forum: viewforum.php?f=18

To continue using the Windows 10 Start Menu, open Classic Start Menu settings, check Show all settings checkbox at the top. Then go to the 'Controls' tab and set "Left click opens" and "Windows key opens" to "Windows Start Menu".

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Aug 03, 2015 10:50 am 
Offline

Joined: Mon Aug 03, 2015 10:20 am
Posts: 4
Thanks!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Aug 03, 2015 11:09 am 
Offline

Joined: Mon Aug 03, 2015 10:20 am
Posts: 4
Okay, so I have done as you said, and it doesn't work very well.

Left clicking does not open any start menu, even though it is set to open the Windows Start Menu.

And right clicking does not open the Win+X menu, even though it is supposed to.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Aug 03, 2015 11:22 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1990
Maybe you accidentally set the option "Left Click opens:" to Nothing, instead of 'Windows Start Menu'

And are you sure you have 'Right Click opens Win+X Hotkey:' checked?

Otherwise we may have to do a little troubleshooting..
If you set it to open classic start menu does it work?
does the windows key, or shift+win open anything
does right clicking the button bring up classic shell settings?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Aug 03, 2015 11:33 am 
Offline

Joined: Mon Aug 03, 2015 10:20 am
Posts: 4
It worked fine to start off with, then I changed the settings listed above, and it stopped.

It was all set correctly, I double checked that. I did a little more reading, and I'm going to try the beta 4.2.2.

---

Okay, in 4.2.2, it works as I would like it to. Thanks for your help!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Aug 03, 2015 10:49 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5353
For Windows 10, you should use the latest Classic Shell which is 4.2.3 as of now.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 48 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.