It is currently Wed Jan 24, 2018 2:15 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Before posting a bug report or a feature request, search the forum for an older post on the same topic. If you are reporting a crash, try capturing a crash dump. You can find instructions here: How to capture crash dumps



Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Jan 01, 2018 8:41 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jun 13, 2013 12:07 pm
Posts: 959
Yep. It's a shame what Microsoft Windows 10 has done to Classic Shell.

The last couple of weeks my Win 10 computer is taking it's time opening programs.

No virus, no malware. I decided to turn off indexing for drive C.

I'm watching the animation in the processing box window,
whatever you call it. see picture. The motion is so slow.
I then exited Classic Shell menu.
Bam, the animation in that window box speeds up to normal speed.
So probably another Microsoft update, the last one on my history is KB4058043,
and I think it is crippling CSM. I have not installed any program for at least a month.
I want to swear, but that's the way it is now with Microsoft.


Crumbs :?
I have to eat my words.
I tried again and now animation slows even without CSM running.
That's actually good news, it's not CSM. :)
Sorry, I must have something else going on.
Time to get out the vacuum cleaner and do some spring cleaning inside my computer!


Attachments:
CSM slows down computer .png
CSM slows down computer .png [ 21.58 KiB | Viewed 203 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jan 02, 2018 3:02 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Nov 21, 2017 10:52 am
Posts: 68
Location: Liepaja, Latvia
this issue is mostly explorer.exe

_________________
♫♪.ılılıll|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|llılılı.♫♪


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jan 02, 2018 6:34 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jun 13, 2013 12:07 pm
Posts: 959
Yes, something in explorer, but what?
Every day computer getting slower, and slower. Would take 5 to 10 seconds to open up explorer, task manager, CSM settings. Then I remember that famous group of words, that rarely did anything:

"Did you try turning it off, and back on again?" :lol:

Before I restarted, I looked on task manager. It said uptime 19 days.
I have had computer running for a couple of months before, without any problem. I also noticed Microsoft update was installed 16 days ago, without forced restart.

I tried the restart thingy. I don't believe it. Computer is snappy fast again!
Was it Microsoft update? Don't know, but something was clogging up computers arteries.

Glad that's over. :)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jan 02, 2018 11:22 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Nov 21, 2017 10:52 am
Posts: 68
Location: Liepaja, Latvia
nice

_________________
♫♪.ılılıll|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|llılılı.♫♪


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.