It is currently Fri Jul 19, 2019 9:16 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Before posting a bug report or a feature request, search the forum for an older post on the same topic. If you are reporting a crash, try capturing a crash dump. You can find instructions here: How to capture crash dumps



Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Sep 18, 2017 1:03 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 18, 2017 10:37 am
Posts: 10
When I want to change start menu settings I right-click on the start button to bring up the settings/help/exit menu. However most custom start buttons contain transparent areas and right clicking on them is like clicking 'through' the button: It brings up the Win+X menu as if you had right clicked on the normal windows logo underneath.

A workaround is to create start buttons which don't use more than 99% transparency but ideally right clicking anywhere on the buttons should work.

Also, it would be great if we could make the settings/help/exit menu appear by right clicking on empty areas of the main start menu :)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Sep 19, 2017 11:11 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5349
Agree to all suggestions however it's up to Ivo to make the final call.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Sep 19, 2017 3:35 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1976
I dont, this is by design IMO, its not hard to add 1% opacity to a button. and this way you can still have easy access to the win X menu by right clicking the corner, and the CSM context by clicking on the button itself
but of-course a checkbox in the settings would be acceptable :P


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Sep 20, 2017 12:44 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 18, 2017 10:37 am
Posts: 10
Unfortunately a lot of people submitting start buttons to the forum don't seem to have realised this so you have to edit any button you want to use (well any button with empty spaces).

My preferred solution would be to make it so clicking in the actual screen corner (i.e. drag the mouse as far into the corner as you can) brings up the Win+X while clicking anywhere else on the image brings up the CSM. But yes, there's always the check-box option...


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.