It is currently Wed Oct 28, 2020 7:15 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Before posting a bug report or a feature request, search the forum for an older post on the same topic. If you are reporting a crash, try capturing a crash dump. You can find instructions here: How to capture crash dumps



Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Jan 31, 2016 7:31 am 
Offline

Joined: Sun Jan 31, 2016 7:11 am
Posts: 1
Lenovo Thinkpad - T410 (4 GB RAM)
Windows 10 (32-bit)
Classic Shell 4.2.5

I have a set of Windows 7-Pro 32-bit laptops being upgraded to Windows 10 Pro 32-bit.

Windows Update was run to assure that Win 7 was complete and no more updates were necessary.

Windows 10 was then downloaded and applied. Windows Update (what ever they call it under Win 10) was again run to be certain.

Classic Shell 4.2.5 was then downloaded and freshly installed and set up. Also installed a current version of AVG anti-virus.

The odd thing I have is that the Task Bar along the lower left edge of the screen works for a period of time then what ever icons have been pinned there disappear. I usually have to restart the system to bring them back, or go to the Classis Shell settings menu and switch the icon set, then switch it back.

This was consistent across three upgraded systems.

After some experimentation, my fix was to allow Windows 10 to leave its own "start" icon in place and NOT replace it with the Shell or START menu icon that is available with Classic Shell. This made the icons on the task bar stable and they no longer disappeared. There was no difference if I made the icons large or small either.

I have not seen this behavior with a system that I upgraded from Windows 7-Pro to Windows-10 pro on a similar Lenovo T420 64-bit system - yet. I also have not seen this behavior on a Dell laptop system upgraded from Windows 8.1-home to Windows 10-home also 64-bit.

The suggestion is this is relevant to 32-bit versions of Windows -10, in this case Win10-pro.

Otherwise, anyone else seen this behavior?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Jan 31, 2016 8:58 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
Can you provide screenshots with and without the problem so I can compare them?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Sep 27, 2016 8:14 am 
Offline

Joined: Tue Sep 27, 2016 7:53 am
Posts: 1
I have the exact same problem after the Windows 10 Anniversary update, with Classic Shell 4.3.0. All icons disappear from the taskbar after about 10 hours. The taskbar becomes transparent. Please notify me of a solution.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Sep 27, 2016 10:37 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5354
As Ivo requested, please provide screenshots if you can. You can take a screenshot by pressing Win key + PrintScreen key. It will be saved in your Pictures folder.

Also we need more info. Does the taskbar remain but icons go blank? Or the entire taskbar disappears and reappears? That may be Explorer.exe crashing and restarting. If the entire taskbar is disappearing and reappearing, capture a crash dump: viewtopic.php?f=12&t=6

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.