It is currently Tue Aug 20, 2019 9:08 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Before posting a bug report or a feature request, search the forum for an older post on the same topic. If you are reporting a crash, try capturing a crash dump. You can find instructions here: How to capture crash dumps



Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Nov 26, 2014 6:17 am 
Offline

Joined: Wed Nov 26, 2014 6:07 am
Posts: 1
Can any Body help me in, I have started facing a problem from past 4-5 days, I have missing icon of application shortcuts in my Classic shell start menu. I have tried everything, (System Restore/Uninstall-Reinstall CS/reading all posts). When I create new user in my laptop all the icons in CS visible good but only in my user account it is not visible.
I am using Windows 8.1 (64 Bit)

I need a solution on this, I cannot change my user as I have some certifications installed on my user which I cannot gain back. and I am not able to work good with this problem, Attaching the image with red marked missing icons for applications.


You can send post here or send me solution to my mail ID, [url=mailto:raj.soni@live.in]raj.soni@live.in[/url]


Attachments:
File comment: Red Marked Applications Shortcuts missing icons
Untitled.png
Untitled.png [ 79.61 KiB | Viewed 4877 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Nov 26, 2014 9:36 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
If you open the control panel in Explorer, do you see the icons?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 10, 2014 8:13 am 
Offline

Joined: Thu Nov 27, 2014 12:39 am
Posts: 4
I have the same problem...
I open another thread with the same topic because I have't found this one.
In my case only icons under "All programs" are svanished...
While Under submenu "App" there are all the icons of the apps.
If I select "property" in the contextual menu on the menu item, and after select "Change Icon" I can see the icon...and if I click on "Apply" (without change anything) The icon return on the menu...but I have big menu....I cannot do that for every missed icon!
Sometime icons are also missed in Explorer, but when you visualize they are rebuild quickly, but this operation don't resolve problem inside Classic Shell.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 10, 2014 8:55 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
Exit the start menu (right-click on the start button, select Exit)
Go to the %APPDATA%\ClassicShell folder and delete the DataCache.db file.
Log out and log in.
Report here if this fixed the problem.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Dec 13, 2014 8:11 pm 
Offline

Joined: Wed Jul 23, 2014 4:14 am
Posts: 9
I had the same problem to. Deleting DataCache.db didn't make any difference after logging back in. Then I ticked "Run this program as an administrator" on "ClassicStartMenu.exe". Then after I logged back in all missing icons reappeared.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Jan 09, 2015 2:23 am 
Offline

Joined: Thu Nov 27, 2014 12:39 am
Posts: 4
Deleting DataCache.db and logout/login has resolved the problem!
Thank you!
I'm apologize for the delay of my answer!

Andrea


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.